dilluns, 16 d’abril de 2012

Un bateig de Vol de Muntanya a Castejón.


Obriu el Web d'Aviador.netLa Cabana dels Aviadors.

        Que els vols de muntanya eren extraordinaris, ja se sabia, ara, però, una vegada s'ha provat, el concepte canvia totalment. La grandesa d'aquesta classe de vols s'ha de viure, no hi ha altra possibilitat per conèixer-ho, com passa amb tot. Qualsevol opinió de qui no ho hagi provat, li manca l'expressió de l’esperit de qui ho ha experimentat.

        Molts saben que al Camp de Vol d’El Raso de Castejón de Sos, a la Comarca de La Ribagorça a Osca, si couen les promocions de pilots de l’escola de Vol de muntanya dels especialistes d'aquesta classe de vol, la Marliés Campí i L'Àngel Ibáñez, i que amb el temps han convertit aquell lloc en un santuari d'aquesta didàctica i significativa forma de volar.
        Ells han creat l'empresa Aviación y Montaña, S. L. que ha esdevingut una escola especialitzada que ofereix als pilots la possibilitat d’obtenir l’apreciada qualificació de Vol de muntanya.

Obriu la fitxa VAC de El Raso.
        A la foto superior hi veiem en primer terme el Camp de Vol El Raso amb el riu Èssera al seu costat dret, i la població de Castejón de Sos al fons, al peu de la muntanya.

        A les dues fotos inferiors hi veiem d'esquerra a dreta, la Concepció Faus i l'Àngel Ibáñez, i a la imatge dreta en Pere Ribalta, d'Aeribalta.com, i a la professora de Vol de Muntanya na Marliés Campí. A punt d'emprendre el vol vers Peyresourde i posteriorment a Sarratillo.
        Marliés Campí és presidenta de la Federació Europea de Pilots de Muntanya. L'Àngel Ibáñez igualment és membre del consell d'administració d'aquesta Federació, i a la vegada és el president de la Federació Aèria Catalana.


Vegeu una breu Carta VAC de l'Altiport de Peyresourde.
        La imatge superior mostra un retall del Google Earth, amb l'estació d'esquí de Peyresourde-Balestas, on s'aprecia l'Altiport amb la seva pista inclinada d'un 15% de desnivell i d’uns tres-cents metres de llargària, més la plataforma d'aparcament de les avionetes.

        En les dues fotos inferiors hi veiem els membres del grup del Vol de Muntanya arribats d’El Raso de Castejón a la plataforma de l'Altiport de Peyresourde.


D'esquerra a dreta, Pere Ribalta, Marliés Campí, Michel Trouette i Àngel Ibáñez.

        En Michel Trouette pertany al "Peyragudes Air Club" entitat aeronàutica que gestiona l’Altiport. Michel, amb el seu retransmissor VHF COM, de banda de freqüències d’aviació penjat a la cintura, atén les entrades i sortides dels avions, i sobretot vigila que els turistes no envaeixin amb els seus cotxes la plataforma d'aparcament dels avions.
        Amb la quota que paguen anualment els socis, entre els quals s'hi troben la Marliés Campí i l'Àngel Ibañez, es financia el manteniment i millora de les instal·lacions de l'Altiport, i s'organitzen activitats com és per exemple la Coupe Élissalde d'aterratges de precisió un cop cada any.


        A la imatge superior veiem com la Marliés fa les anotacions corresponents del pas dels dos aparell de la seva escola de Vol de Muntanya per Peyresourde, al llibre que serveix per justificar als propietaris de l'estació d'esquí l'important nombre d'aparells que hi recalen. Decisió presa pels responsables del Peyragudes Air Club a fi que els propietaris no tanquessin l'Altiport. A l'altra banda dels Pirineus també hi ha lluita a fi que sobrevisqui l'aviació, en aquest cas, la del Vol de Muntanya en aquell indret.


De Peyresourde a Sarratillo.
        A la foto superior, una vista dels instants en què fèiem la "Curta Final" per la pista “06” de Sarratillo. Al vídeo hi veureu tota la maniobra d'aproximació i aterratge, junt amb l'envol vers Castejón. La pista és obra d'en Daniel Ribera, pilot d'ULM, a on molt a prop del Camp de Vol hi té una casa de Turisme Rural que regenta junt amb la seva esposa. Si en arribar volant els aviseu per telèfon, us vindran a recollir amb el seu "quatre x quatre". Les seves dades les trobareu al link de la Carta VAC més avall en aquesta pàgina, o bé al link del seu Web, que es troba també més endavant.


Vegeu el vídeo en el que es veu tot el trajecte del
vol entre El Raso-Peyresourde-Sarratillo-El Raso.Prémer la imatge per obrir el Web del "Peyragudes Air Club".

Entreu al Web del Peyragudes Air Club.


Prémer la imatge per veure la Carta VAC de Peyresourde.

Obra la Carta d'Aproximació Visual de l'Altiport de Peyresourde.


Prémer la imatge per veure la Carta VAC de Sarratillo.

Obriu la Carta d'Aproximació Visual VAC de Sarratillo.


Prémer la imatge per veure la Carta VAC de El Raso a Castejón.

Carta VAC de El Raso a Castejón


Obriu la pàgina "Del fascinant i didactic Vol de Muntanya",
ressenya penjada al Blog el proppassat mes de febrer.


        En arribar a Castejón de Sos vàrem dirigir-nos a l'Hotel Plaza ha on hi teníem una reserva. Posteriorment, acompanyats de la Marliés i l'Àngel vàrem sopar a l'Hostal Casa Rosita, i l'endemà ens entaularem al Restaurant Chongastán al poble de Chía. A Sarratillo, també vàrem sobrevolar el petit complex de Turisme Rural Casa Rámiz a on hi ha un restaurant, el qual és propietat del pilot Daniel Ribera a la vegada amo del mateix Camp de Vol de Sarratillo.

Per entrar als Web de cadascuna de les empreses,
premeu damunt de les seves respectives imatges per aquest ordre:
Hotel Plaza, Casa Rámiz, Hostal Casa Rosita i Restaurant Chongastán.

Hotel Plaza Castejón de Sos.Casa Turisme Rural i restaurant a Sarratillo.

Hostal Restaurante Casa Rosita.Restaurant Chongastán, Chía.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada