dilluns, 23 d’abril de 2012

A l'Aeroclub, cursos de pilot de línies aèries, de pilot privat i d’hostessa.Entreu al Web de l'Aeroclub.

        L’Aeroclub amplia les seves instal·lacions per a potenciar l'oferta formativa.
        El dissabte va presentar els cursos de pilot professional i d’hostesses de vol.

        L’Aero Club Barcelona – Sabadell va realitzar dissabte passat a l'Aeroport de Sabadell una jornada de portes obertes, que va servir per explicar els cursos de pilot professional que imparteix en l'actualitat: el Curs Integrat i Modular de Pilot de Línia Aèria (ATPL), el Curs de Pilot Comercial d'avió (CPL) i el de Tripulant de Cabina de Passatgers (TCP).

        L'entitat va efectuar una sessió informativa al matí i una altra a la tarda, a les quals van assistir en total un centenar de persones.

        La jornada va estar enfocada en donar a conèixer les noves instal·lacions de l’Aeroclub dedicades a la nova oferta formativa. Es tracta de l'edifici situat prop de l'entitat, que utilitzava en règim de lloguer la desapareguda escola de pilots Top Fly i que ara, després de ser reformat, passa a dependre de l’Aeroclub. L'edifici s'utilitzarà principalment per a desenvolupar les activitats docents, doncs l'entitat està realitzant una forta aposta per l’esmentada àmplia oferta dins le gama de cursos, tant esportius com professionals en la formació de pilots.

        En la sala d'actes d'aquest immoble tres instructors de l’Aeroclub van explicar amb suport de material audiovisual la trajectòria i característiques de l'entitat, així com la tipologia d'aeronaus amb que compta per a impartir els cursos i atendre les demandes dels socis.

        Duran la sessió, els instructors van explicar que les aerolínies dels països d'Orient Mig, Àsia i Amèrica, estan ampliant les seves flotes i que demanen una important quantitat de pilots per atendre les noves rutes que arreu s’estàn generant.
        Per cada avió nou una aerolínia necessita tres tripulacions, per a assegurar les rotacions del personal i complir els temps de descans que imposa la normativa.
        Per aquest motiu, els instructors van dir que encara que a Espanya i Europa es troba treball, el mercat laboral del pilot és “global”, i que cal concebre la professió com “una carrera de fons”, doncs l'experiència i el perfecte domini de l'anglès juguen un important paper. Així mateix, en una sala contigua es va explicar a un grup de persones el programa d'estudis que conforma el curs de TCP, a les quals després se'ls va mostrar l'equipament que s'utilitza per a les classes pràctiques.


        Després de la sessió informativa, es va mostrar als assistents dos avions monomotors, un bimotor i un helicòpter, utilitzats per a impartir els cursos de pilot, a més del taller de manteniment. Diversos instructors van explicar les característiques i prestacions dels avions, aclarint els dubtes que plantejaven els assistents.

Pràctica d'evacuació per rampa, en l'equipament utilitzat per
a les pràctiques del curs de Tripulant de Cabina de Passatgers.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada