diumenge, 29 d’abril de 2012

Disputat el I Rally Aeri Costa d'Azahar.

Roberto Blanco i Jesús Javier Mas s'han situat al
primer lloc de la classificació.


        El Aeroclub de Castelló ha organitzat els dies 27 al 29 d'Abril d’enguany el I Ral·li Aeri Costa d’Azahar (Flor del Taronger). Aquesta prova està inclosa en els calendaris, autonòmic i nacional, sent puntuable pel Rànquing Nacional de Pilots.

        La prova, prevista de tres etapes, va constar finalment de 2 de caràcter radial amb base a l’Aeròdrom de la Pineda (LECN) al Grau de Castelló.

        El Ral·li era d’una prova de navegació sota Condicions Meteorològiques Visuals, utilitzant únicament instruments bàsics com brúixola i cronòmetre. Aquesta disciplina millora la perícia dels pilots, incrementant la seguretat en vol.
        En cada etapa de la competició, les tripulacions degueren planificar i executar una ruta precisa, mantenint uns determinats temps de vol (prova de regularitat), identificant punts sobre el terreny (prova d'observació) i controlant l'avió en un aterratge de precisió.

        Estava prevista la realització d'una tercera etapa sota la modalitat ANR, que finalment es va haver de cancel·lar a causa de les condicions meteorològiques.

D'esquerra a dreta: Vicente Nebot (President de l'Aeroclub de Castelló), Jesús Javier Mas (membre tripulació classificada en primer lloc), Jesús Mas (Director General d'Air Navigation Race) i Roberto Blanco (membre tripulació classificada en primer lloc), durant el lliurament de guardons al 1er lloc a la general.

D'esquerra a dreta: Vicente Nebot, Pere Joan Nogueroles (Aero Club Barcelona-Sabadell), Javier Tejedo, Roberto Solsona, Yuri Rabassa i Jaime Colombas.

        Deu tripulacions van participar en aquesta competició, incloent les sis tripulacions que formen la Selecció Nacional Espanyola. Cada tripulació va estar formada per un pilot al comandament i un navegant, que han de coordinar el seu treball durant l'execució de cada etapa. El Jurat va estar presidit per Pedro Cabañero i el Director de Competició va ser Rafael Carpena.

        Roberto Blanco i Jesús Javier Mas (Santander–Alacant) es van alçar amb el primer lloc en la classificació general. Toni Farré i Pablo Manuel (Lleida–Bilbao) van assolir el 2º lloc en la classificació general i la victòria en preses de precisió i cronos. Van completar el podi Carlos Eugui i Jesús Mas (Navarra–Alacant).


        A les fotos inferiors dues avionetes aterrant durant la prova de precisió.


D'esquerra a dreta: Alberto Díaz, Juan Ramón Álvarez, Begoña Carrasco (Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Castelló), Pere Cabañero y Manuel Sos.

        Begoña Carrasco, Regidora d'Esports de Castelló, va assistir a la segona etapa, interessant-se per l'operativa de la prova i seguint la planificació del recorregut per part dels pilots.


        Per a l'organització de l'I Ral·li Aeri Costa d'Azahar, l'Aeroclub de Castelló va comptar amb la col·laboració de la Federació d'Esports Aeris de la Comunitat Valenciana, la Comissió Tècnica Nacional de Vol amb Motor de la RFAE i Air Navigation Race.

        Castelló serà seu aquest any d'altres importants competicions autonòmiques, nacionals i internacionals, incloent el Campionat d'Espanya i el del Món de Ral·li Aeri, i el d'Espanya de ANR. Castelló serà també seu de 2 etapes de la Volta A Catalunya.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada