dimecres, 28 de març de 2012

Un film històric d'acrobàcia a Sabadell.


        S’ha publicat a YouTube aquest vídeo, el qual té un extraordinari valor per a l'aviació esportiva, i més en concret per l’acrobàcia. L'enregistrament correspon a imatges cedides pel veterà pilot de l’Aeroclub, en Ramon Bosch, a fi que sigui exhibit a Youtube.
        Les imatges procedeixen d'una filmació en Súper 8 d'una exhibició aèria que va tenir lloc a l’aeròdrom de Sabadell el 1966, a on el capità Tomás Castaño (Castelló, 9-11-1938_†14 de juny de 1982 víctima d'una greu enfermetat a Madrid) va mostrar les seves habilitats acrobàtiques volant al límit. Castaño s’havia proclamat Campió del Món d’Acrobàcia en el 1964.


En les primeres seqüències del film s'hi pot veure, en un primer pla,
en Ramon Bosch, i a la seva esquerra, a la dreta de la imatge,
el campió del món d'acrobàcia en Tomás Castaño.


        En aquesta altra seqüència del film, al costat de l'avió amb en Tomás Castaño assegut dins de l'aparell, hi apareix en Luis Sáenz de Pazos a llavors director gerent de la famosa revista AVIÓN d'antany.


        Vegeu el vídeo del Film a on es veu en Tomás Castaño executant una sèrie de figures acrobàtiques amb un Zlin Z526 Akrobat. Aquest mateix avió avui es troba a la col·lecció que la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya té en estat de vol en els seus hangars a l'Aeroport de Sabadell, i es dóna la circumstància que és en Ramon Bosch mateix qui, com a pilot de l'FPAC, el comanda quan es fa l'exhibició dels avions volant. Destins de la vida.
        Quins vulguin veure aquest avió, junt amb altres joies històriques, el podran contemplar exposat en el mateix Aeroport de Sabadell, el dia de Portes Obertes que l'FPAC organitza el matí de cada tercer diumenge de mes.


        El link del vídeo ens ha arribat per gentilesa del periodista d'aviació José Fernández, director i redactor del diari on line d'aeronàutica, www.aerotendencias.com

COMENTARIS DELS VISITANTS:
        M'omple de goig al saber de tots els èxits assolits per en Ramon. Va ser el nostre estimat i recordat Carles qui li va ensenyar quasi tot "L'ABECEDARI" del vol acrobàtic. Estic totalment convençuda que cada vegada que en Ramon surt a volar, dins de la cabina hi porta una bona companyia.... el seu estimat professor...!
        Josefina Espinosa. Vda. de Carles Simó
        1 d’abril de 2012 11:19Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada