diumenge, 11 de març de 2012

E-Volo i el seu multihelicòpter. L’ultralleuger del futur?


        El nostre company Enric Blanc, ens ha remès el link d'aquesta novetat voladora. Que per quins no us hàgi arribat informació ara en podreu gaudir.


Entreu al Web d'e-volo.
        El multihelicópter d'e-volo és un avenç innovador, d'enlairament i aterratge vertical. Un nou sistema de transport aeri que estableix una categoria més dins del món ultralleuger.
        Els avantatges principals comparades amb un helicòpter convencional radiquen en la seva senzillesa constructiva, sense la complicada mecànica pròpia de l'helicòpter.

        Vegeu-lo en detall al vídeo:        L’e-volo pot aterrar amb suavitat si fins a quatre dels seus setze motors fallessin. Depenent de la càrrega útil i la capacitat de les seves piles de liti pot volar entre deu i trenta minuts. Amb un pes buit de 80 quilograms (incloent les bateries), l’e-volo és classificat com un ultralleuger. Una de les avantatges de l'e-volo és que pot instal·lar un paracaigudes de seguretat, donat que cap element impedeix la seva obertura pel damunt de l'aparell.
        El multihelicópter és dinàmicament senzill, amb gairebé cap classe de manteniment.

Vegeu fotos al Web de l'e-volo.

        L’e-volo és realment pràctic, net i econòmicament assequible. Un vol d'una hora costaria prop de 6 euros de consum elèctric. A més, en general el seu dispositiu té poques parts que pateixin desgast, permetent així costos de manteniment molt baixos i a la vegada cicles de manteniment llargs. Els seus programes de control computeritzat poden ser integrats amb un sistema de GPS sofisticat, permetent un control de la navegació a manera d'un pilot automàtic que integra a més la detecció d'obstacle. Com a tal, el vol automatitzat per punts predeterminats sobre un mapa de 3D és possible. Rellevant al pilot de tasques fatigoses de navegació.

        El control dels motors i el pilotatge és totalment automàtic assistits per petits ordinadors situats a bord que se supervisen mútuament, controlant cada motor amb la velocitat de rotació exacta necessària perquè es realitzi el control de tots els moviments o posicions en vol en els seus tres eixos. Una palanca connectada als monitors electrònics permet al pilot controlar el multihelicóptero.


Obriu el Web per a veure més dades.Vegeu imatges del seu disseny


        Els 16 motors propulsors elèctrics li permeten aixecar-se en vol sense problemes, mentre mitjançant un dispositiu electrònic es controla la potència i les revolucions dels motors de forma independent per a la seva maniobrabilitat, estabilitzant així el vol en tres eixos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada