dijous, 5 de gener de 2012

Problemes per l'activitat de l'aviació esportiva a l'Aeroport Huesca-Pirienos.Obrir la notícia del Diari Alto Aragón
        Nimbus denuncia que l'aeroport només es pot certificar amb més restriccions al vol sense motor.
        L’Aeroclub acusa a AENA de condemnar al vol esportiu a la il·legalitat.


        OSCA.- L’Aeroclub Nimbus de vol sense motor denuncia que l'Aeroport d'Osca "no compleix la normativa internacional" i que "no pot certificar-se sense importants modificacions que limiten encara més la pràctica del vol sense motor". Nimbus explica que la Direcció de l'Aeroport, AENA, ha decidit, per a poder rebre la certificació, l'anul·lació de la plataforma de moviment d'aeronaus per a l'aviació general.

        Prèviament, amb l'objectiu d’anular aquesta pista com a esportiva, AENA certificarà la pista amb únicament 610 metres de longitud, quan actualment està definida per Reial decret en 1.100 metres. En un primer moment, AENA havia decidit ampliar la plataforma derrocant per a això l’hangar nº 2, però finalment s'ha decantat per l'opció anteriorment explicada. Amb aquesta solució -una pista de 610 metres-, assegura Nimbus, "és impossible que un avió remolcador de 1.000 quilos a l'enlairament pugui fer-lo amb seguretat arrossegant un planejador de fins a 650 quilos".

        Nimbus lamenta que la decisió d'AENA "només aconsegueix que l'operació de vol a motor passada a ser il·legal". Per l’Aeroclub, aquests fets són "una evidència més que l'aeroport no va ser ben dissenyat ni compleix les exigències marcades des del Pla Director publicat pel ministeri de Foment", i exigeixen a les institucions (AENA, Foment, DPH) que "assumeixin" els seus "compromisos adquirits" amb l'aeròdrom de Bolea, "la solució més barata".Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada