dilluns, 23 de gener de 2012

Modest homenatge al nostre amic en Josep Maria Royo Curià.        Aviu aquesta tarda, ell ha emprès el seu particular vol a l'eternitat. Que descansi en pau.
        Era un gran pilot, i amb lletres majúscules.


        El nostre amic i soci del Aero Club Barcelona-Sabadell i de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, Josep Maria Royo, ha mort a Barcelona a l'edat de 86 anys.
        Qui escriu, amb el Josep Maria ens vàrem conèixer l’any 1948 en iniciar-se l’activitat de l’Aeroclub de Sabadell de la postguerra. Jo era encara un nen.

        La seva avioneta preferida era el model Bücker Jungmann Bü-131 biplà acrobàtic. El Bücker de la foto, era matriculat com EC-DAU.

        El Josep Maria ha estat un dels pilots més actius i veterans de l’Aeroclub. Fins a l'edat de 80 anys va pilotar en solitari la Bücker Jungmann i fins fa aproximadament uns dos anys la va volar acompanyat.

        Des d’Aeribalta.com expressen el nostre més profund condol a la seva esposa Paquita i als seus familiars i amics.


Un amic adreça el seu condol:

        Fa una estona he rebut la trista noticia de la mort del Josep Mª Royo.
        Vaig conèixer en Royo a finals dels setanta per la meva passió par les Bucker. Vaig anar volant amb ell, i quant al 1985 un grupet de Girona barem comprar una Bucker, amb ell el vàrem anar a buscar a Madrid, ell ens va ensenyar a volar-la, a cuidar-la i estimar-la. Va venir uns caps de setmana a Empuriabrava per soltarnos. Em vaig soltar amb ella. Ell em va ensenyar els principis de l'acrobàcia, acrobàcia que no era per competir sinó per disfrutarla. Si aquella maniobra sortia be, pues collonut, i si no sortia be... pues tambe.

        Ha sigut una persona que ha portat l’aviació i mes en concret les buckers a la sang.

        Ha sigut una persona amb molt d'humor. Els que l'hem conegut hem rigut molt amb ell. Per totes aquestes coses en tindrem un molt bon record.
Ojalá tots poguéssim arribar als vuitanta anys volant.

        Serveixin aquestes modestes línies com un petit homenatge a un gran pilot. En nom meu i també del ex-grup bucker 85 de Girona, dono el condol a la Paquita i filla.

        Josep Mª Roura.............comandante robles desde Girona


        De la Josefina Espinosa:
        Recordo perfectament a l'amic Josep Maria i a la seva dona, molt maca, simpàtica i riallera i sempre al costat del seu marit. A les hores érem com una família, ens respectàvem i ens estimàvem.
        Voldria fer arribar a la Paquita el meu més sentit condol tot recordant les hores i hores de vol que varen fer junts en Carles i ell.
        Ara també ho faran, en un cel infinit on no tindran que fer ni "plans de vol" ni mirar "la meteo". Ni cap gavina els pot molestar mentre fan acrobàcia, perquè de ben segur que és el que faran.
        Estic plenament convençuda, tots dos com sempre, gaudint i compartint aquest moment etern...
        Allà on siguin que la pau els acompanyi.
        Amb tot el meu respecte,

Josefina Espinosa de Carles Simó.        L'enterrament del Josep Maria Royo es durà a terme el dimecres vinent dia 25 d'aquest mes de gener del 2012 a tres quarts i cinc de dotze en el Tanatori de Sancho d'Àvila.(C/. Sancho de Ávila, 2).


2 comentaris:

  1. Quin greu em sap, em va intentar ensenyar a volar amb la Bucker fa uns quants anys,el recordo molt amb la seva amabilitat i sentit de l'humor.
    El meu sentit condol a la Paquita i a tota la família.

    ResponSuprimeix
  2. El meu sentit condol a la família. Recordo que em va ensenyar a volar la Bucker ja fa uns anys.

    ResponSuprimeix