divendres, 13 de gener de 2012

La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya rep les restes d'un DC-3.        La FPAC ha inclòs un nou avió al seu patrimoni. Es tracta d’una de les belles glories de l’aeronàutica, el famós Douglas DC-3, el qual ha arribat desmuntat sobre dos transports que venien des de Madrid, a on l’avió es trobava en un indret de l’aeroport de Barajas a l’intempèrie.
        L’aparell serà restaurat en els tallers de la FPAC especialitzats en aquesta classe de recuperació d’avions, i una vegada enllestida l'obra, l’aparell serà exposat en el futur Museu Aeroàutic de Catalunya que es trobarà dins dels terrenys del mateix Aeroport de Sabadell.


        La FPAC el va sol·licitar a AENA l’any 1999, que era qui el guardava.
        Posterior a uns anys de precs, reunions i vicissituds administratives, al 22 d’abril del 2010 va ser atorgat formalment a la Fundació PAC.
        Fou al desembre del proppassat 2011 quan, sota la supervisió del Cap de Taller de la FPAC, Paco Martínez, i la col·laboració de cinc socis voluntaris de la institució ajudats per dos tècnics d’Airbus Military (Antiga EADS-CASA), l’aeronau va ser desmuntada per ser transportada fins l’Aeroport de Sabadell a on la FPAC hi té la seva Seu.


        La Fundación AENA ha concedit una subvenció especial per aquest transport, i l'empresa de Martorell, Grues SANJO, ha fet per aquest cas un preu molt particular.
        El desmuntatge i transport han estat possibles gràcies a la col·laboració d'Iberia, que ha cedit màquines, eines i l'espai per allotjar-lo una vegada desmuntat des el lloc a on es trobava el DC-3 dins de l’àrea de l’aeroport de Barajas baix la jurisdicció d’AENA, que desmuntat ha estat traslladats als terrenys de La Muñoza ha on Iberia hi té les seves instal·lacions per les revisions d’alt nivell dels seus avions.

        Aquesta informació ens ha estat facilitada pel president de la FPAC, senyor en Cristòfol Jordà.


        En Pere Serra i Argila, responsable de la secció d'història de l'aviació de la Fundació PAC, ha elaborat aquesta informaicó respecte del recentment arribat Douglas_DC-3_C-47 al sí de la Funació PAC. Obriu el PDF.

        El DC-3 es trobava abandonat des del 1975 a cosa de 365 metres de l’eix de la pista 33 L prop d'on s'inica, i llindant amb la carretera de circumval·lació interna de l’aeroport, a uns 600 metres del perímetre de La Muñoza.
        En tot aquest temps l’avió ha sofert tot tipus de vandalisme, però malgrat la mala aparença, a l’hora de realitzar aquest reportatge l'estat de l'alumini l’hem trobat notablement bo.        Un vídeo realitzat pel periodista José Fernández García i director del Web, Link: Aerotendencias.com, va atendre l'hora de la descarrega i composició de les parts del DC-3/C-47 sobre el terreny a on hi anirà instal·lat el Museu Aeronàutic de Catalunya a l'Aeroport de Sabadell. Vegeu les imatges prou interessants de l'operació.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada