dimecres, 25 de gener de 2012

Presentació de la biografia de la Mari Pepa Colomer a l'Arxiu d'El Prat de Llobregat.CICLE: T'APROPEM LA HISTÒRIA

Presentació de la biografía de la primera pilot catalana, Mari Pepa Colomer i Luque

        Amb la presencia de la senyora Montserrat Carreras i Colomer vinguda expressament des d'Anglaterra per aquest acte, filla de la que fou famosa primer pilot femení de Catalunya, Mari Pepa Colomer, l'autora del llibre, Na Betsabè Garcia Álvarez, durà a terme a l'Arxiu Històric d'El Prat la presentació de la biografia publicada recentment.

La presentació del llibre tindrà lloc a la
Sala d'actes de la Biblioteca al Cèntric Espai Cultural.

A les 19:00 hores del dijous vinent dia 2 de febrer
Pl. de Catalunya, 39-41
08820 - El Prat de Llobregat
Tel. 934782858


L'autora Betsabè Garcia escriu en el llibre:
        "Mari Pepa Colomer va convertir la seva vida en una aventura contínua. La pionera de l'aviació a Catalunya era una dona riallera, vital i pràctica que va brillar amb llum pròpia en un món d'homes. Una vida de pel·lícula.

        Va ser la primera dona del nostre país a obtenir el títol de pilot d'aviació, el 1931, amb només disset anys. En temps de pau, gaudia de les festes, la fama i els homenatges, i passejava en avió el president Lluís Companys i les seves "amigues". En temps de guerra va instruir pilots de l'exèrcit republicà per entrar en combat i va transportar fugitius cap al sud de França. A Anglaterra va patir la Segona Guerra Mundial i la seva crua postguerra, i es va haver de reinventar des de zero en un país que no era el seu.

        Però per damunt de tot es va divertir."

        Betsabé Garcia, autora del llibre, és llicenciada en Filología Hispànica i s'ha especialitzat en el feminisme republicà i en l'assagisme radical d'escriptores del darrer terç del segle XIX.

1 comentari:

  1. Felicitats pel llibre. En quant el vaig veure a la llibreria el vaig voler llegir. S'ha de continuar amb la recerca i la difusió de la història de la nostre aviació.
    Felicitats i enhorabona.

    ResponElimina