dimecres, 7 de desembre de 2011

L'Aericlub de Palau-Moià commemora els seus 25 anys. El primer Club d'ultralleugers que hi va haver a casa nostra.

        La historia de l'Aericlub Palau-Moià es remunta el 18 d'abril del 1986, data que consta en l'Escriptura de la seva fundació. La imatge de baix, és la primera vinyeta que va emprar el Club. L'actual és la que vesteix la capçalera de'aquesta ressenya.

        Dins d’uns mesos, l’aeroclub té previst publicar un llibre de la seva història, que valdrà la pena tenir-lo pel seu ric contingut donat que va ser la primera institució aèria d’avions ultralleugers de casa nostra.

        Es tracta d'un aericlub a on un bon nombre dels seus components s'han construït a casa seva els seus propis ultralleugers. Una quantitat de models que en una pròxima publicació en donarem constància.


        En fundar-se l’Aericlub Palau de Plegamans, els seus responsables varen iniciar la recerca, gens fàcil, per localitzar un lloc a on poder instal·lar un Camp de Vol. Tasca que es va allargar en el temps donat que els espais escollits a prop de Palau de Plegamans, per diferents raons no es pogueren abastar.
        Va ser a partir d’haver-se arribat fins a Moià, que allà veieren un camp idoni, com també va ser-li idoni al seu propietari que entenent les circumstancies d’aquells entusiastes de l’aviació, va facilitar-los l’accés al seu camp nomenat El Prat de la plana, a on per aquesta ocasió s’han ajuntat tots plegats per celebrar el seu aniversari.

        Els organitzadors, a la vegada han reunit tots els Presidents de la Federació Aèria Catalana haguts, els quals tots han estat socis del mateix aeroclub exceptuant el primer, que va fundar la Federació Aeronàutica Catalana el 24 d'abril del ja nostàlgic any 1933. Es tractava d’en Josep Canudas i Busquets, pioner de l’aviació catalana que donat que va morir el juliol del 1975, ha estat el seu nebot Jordi Moners i Sinyol qui l’ha representat.


        Jordi Moners i Sinyol reben la placa commemorativa del 25è aniversari del naixement de l'Aericlub Palau-Moià de les mans de l'actual president senyor Ramon Fígols.Foto: Lluís Corominas.


        Taula de la presidència en la que es poden veure els presidents de la Federació Aèria Catalana haguts fins ara, exceptuant l'ex president Alsina, el qual no hi ha assistit per raons de salut. De dreta a esquerra: Jordi Moners en representació del seu oncle, en Josep Canudas i Busquets, a continuació la senyora Amigó amb el seu marit en Joan Amigó, la senyora Roura amb el seu marit Francesc Roura, i finalment l'actual president, el senyor Àngel Ibáñez. Foto: Pere Ribalta

        Les set fotografies que venen a continuació, mostren el lliurament per part de l'actual president senyor Ramon Fígols, de les plaques en vidre gravat que porten la inscripció commemorativa, amb el nom corresponent de cadascun dels guardonats en la celebració dels 25è aniversari, entregades als que durant aquests anys han estat caps d'àrea de la Federació Aèria Catalana. Els dos primers, En Joan Amigó a la foto de la dreta, i en Francesc Roura a la foto de l'esquerra, han estat també presidents.
Fotògraf: Lluís Corominas.


        A la foto superior, el president de l'aeroclub, en Ramon Fígols, lliura el guardó commemoratiu a l'actual President de la Federació Aèria Catalana, senyor Àngel Ibáñez, que en el seu dia també va ser Cap d'Àrea de la FAC.

        En les dues fotos superiors, a la de l'esquerra hi veiem en Jesús Griñó i a la de la dreta en Ricard Espejo, mentre a les dues inferiors, a l'esquerra hi veiem en Joan Vidal, i a la de la dreta en Ramon Ventosa a on l'actual president de l'entitat, en Ramon Fígols, els lliura les plaques de la commemoració del 25è aniversari.
PRESIDENTS FEDERACIÓ AÈRIA CATALANA 1933 2011...CAPS D'ÀREA D'ULTRALLEUGERS A LA FAC. 1981 - 2011...

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.


RECREACIÓ BUCÒLIC-CELESTIAL DEL LLIURAMENT
DE GUARDONS ALS PRESIDENTS.

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.


RECREACIÓ BUCÒLIC-CELESTIAL DEL LLIURAMENT
DE GUARDONS ALS CAPS D'ÀREA.

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.

VÍDEO del lliurament dels guardons als qui han estat Caps d'Àrea de
la Federació Aèria Catalana dins de la celebració del 25è aniversari de
la fundació de l'Aericlub de Palau-Moià.

.

VÍDEO del lliurament de plaques commemoratives, paraules d'agraïment
i comiat de l'acte per part dels organitzadors.Aquesta és una de les plaques de cristall, amb el Camp de Vol de fons,
que s'han lliurat als guardonats.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada