dilluns, 26 de desembre de 2011

Definició del mot "Aerotrastornat".


        En el magnífic web quin Lógos encapçala aquesta ressenya, hem trobat l’erudita definició de la paraula tant sentida i escoltada, d'Aerotrastornats. Que de fet ens mancava integrar al nostre espai cultural, i sí que desitjàvem saber com es definia i a qui representava amb les seves possibles conseqüències.
        Satisfets per la troballa, ens permetem transcriure-la en aquesta pàgina a fi que ens il·lustri en aquest temps nadalenc i entrada d'any nou, 2012.


- DESCRIPCIÓ DE LA SÍNDROME I DIAGNOSTIC -

        Un savi marcià especialitzat en la conducta humana, va dedicar part del seu temps a la fauna que deambula pels aeròdroms i aeroports. Va trigar poc a descriure per a la ciència interplanetària una nova subespècie del Homo Sapiens. No sé si la va batejar Homo Sapiens Volants o si, plagiant un terme encunyat per un conegut restaurador aeronàutic, li va posar Homo Sapiens Aerotrastornatus. En la descripció d'aquesta nova troballa figuraven frases com: 

        «Aquests espècimens viuen en permanent estat d'ansietat, que només remet parcialment si aconsegueixen interposar almenys uns centímetres d'aire entre ells i el seu planeta. Per a aquesta fi utilitzen una àmplia gamma d’artefactes mecànics sorollosos als quals nomenen avió, helicòpter o autogir» 
        En l'apartat de Subespècies Humanes de la Guia de camp per a la identificació de la Fauna Terrícola, vam trobar els dos o tres factors clau que permeten una ràpida classificació de la subespècie que ens ocupa, entre ells un test gràfic al que cal sotmetre a l'individu objecte d'examen. En les instruccions d'ocupació es llegeix: 
        «Si es mostren al subjecte il·lustracions de la més àmplia gamma de aerodins possible, demanant-los la seva opinió, distingirem al veritable aerotrastornat pel fet que mai empra adjectius com lleig, horrible, dolent, etc. Per antiestètic que sigui el disseny en qüestió, dirà “curiós, estrany o raret”. Igualment es referirà a un model d'avió manifestament inestable com “delicat de volar, dificilet o nerviós”. En el fons aquests individus estan perdudament enamorats de les seves màquines, els atribueixen qualitats humanes i solen parlar amb elles sovint... 

        El text original es troba signat per Cristòfol Jordà i el trobareu a: sandglasspatrol.com El podreu obrir des el menú de l’esquerra prement "Aerotrastornados"

        Alguns Web sotmesos baix la síndrome descrita:
http://www.microsiervos.com/archivo/weblogs/blogs-aerotrastornados.html
http://www.aerotrastornados.com/
http://es-es.facebook.com/aerotrastornados
http://twitter.com/aerotrastorno
http://diariopplmadrid.blogspot.com/2011/06/los-blogs-que-sigo-habitualmente.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada