diumenge, 6 de novembre de 2011

Un Bücker a Barcelona l'any 1935.

        En el número 5 de la revista AVIACIÓ publicada per l’Aero Club de Catalunya dels mesos maig-juny de l’any 1935, hi hem trobat aquesta ressenya que amb fotografia inclosa literalment diu així:


"Presentació de l'avió alemany
Bücker-Hirth"

        "El dia 16 de juny, organitzat per elements d'aquest Aero Club va tenir lloc a l'Aeriport una exhibició de vols acrobàtics i demostratius de manejabilitat per l'aviadora alemanya L. Hoffmann que va fer un veritable meeting efectuant tota mena de figures acrobàtiques essent remarcables els vols invertits al voltant del camp, una barrena de 8 voltes i loopings al revés i invertits. El soci d'aquest Club senyor Shubert, va efectuar uns remarcables llançaments (amb planejadors) efectuats amb cable de 1.100 metres i tambor, el que permet fer vols de 2 m (minuts) aproximadament.


        Finalment convidats per la Srta. Hoffmann els socis, senyors Canudas, Carreras, Camarasa, Balcells, Aguilera i Shubert efectuaren uns vols de prova de l'avió portat per l'aviadora alemanya podent-se fer càrrec de la bondat de les condicions del Bücker.
        L'avió presentat és un Bücker-Hirth de 80 hp.; és un biplà amb les ales en angle de construcció molt robusta, essent el coeficient de ruptura 14*. Per les característiques i per les demostracions que va fer, resulta un avió de boníssimes condicions per escola i entrenament avançat."


        La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya disposa d'algunes unitats d'aquest famós Bücker.
        Per més informació respecte d'aquest tipus d'avió, premeu sobre la imatge o bé sobre aquest mateix text.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada