dijous, 1 de setembre de 2011

Una maqueta d'avió al Museu d'Història de Sabadell.

Entreu al Web del Museu

        El Museu d'Història de Sabadell ha organitzat una exposició dedicada a l'evolució de Sabadell des anys ha. En la qual es mostra tota una diversitat d'aspectes de la Ciutat i, sobretot dels seus habitants, dins de l'ampli ventall de les arts, les lletres i la Indústria en totes les seves vessants. L'exposició es troba distribuida entre el Museu D'Art de Sabadell -La Casa Turull- al carrer del Dr. Puig, 16, i el propi Museu d'Història de Sabadell situat al carrer de Sant Antoni, 13. Exposició que romandrà oberta fins el 18 de Març del vinent 2012.

Lògos del Sant Quirze Model Club
        A la sala gran de la tercera planta del Museu al Carrer de Sant Antoni, entre altres objectes, en el seu centre i sobre el terra s'hi ha disposat una gran foto aèria de la Ciutat, lloc a on de forma adient, també s'hi mostra, penjada del sostre, una maqueta d'un avió bimotor que té la singularitat de portar un dels motors al davant i un altre al rera, es tracta de la maqueta a escala del Cessna 336/337 Skymaster nomenada Push-Pull, que vol dir que empeny i estira, que habitualment a l'Aeroport se n'hi poden veure. Model, aquest, que ve a representar el fet d’haver-se dut a terme la foto des d’un aeroplà.

        La maqueta ha estat cedida temporalment al Museu pel seu propietari en Josep Cabrelles i Aleixandre, veí de Sant Quirze del Vallès, i membre del Sant Quirze Model Club, en quina entitat aeromodelística, de maquetisme aeri, naval i de trens en miniatura, s'hi guarda un important nombre de maquetes de models d'avions a escala de tota classe, realitzats per ell mateix.

Premeu amb el ratolí per engrandir la imatge


        A la foto de l'esquerra hi veiem la maqueta descrita i que domina l'escenari del plànol fotogràfic vertical de Sabadell.
        A la imatge de la dreta, i d'esquerra a dreta, Dolors Brossa, el seu marit en Josep Cabrelles, l'autor de la maqueta, en Carles Viñals, actual president del "Sant Quirze Model Club", i el jove en Gerard Vall, aeromodelista avançat.

Premeu amb el ratolí per engrandir la imatgePremeu amb el ratolí per engrandir la imatge

Premeu amb el ratolí per engrandir la imatge

        El Sant Quirze Model Club té prevista una exhibició d'aeromodels al Park de les Morisques de la Vila de Sant Quirze el dia 1 d'octubre vinent. Per quins s'hi vulguin arribar, ací tenen el plànol del lloc.

Premeu amb el ratolí per engrandir la imatge

        La presentació esdevindrà de 10 a 20 h. el dissabte dia 1, i el diumenge dia 2, de 10 a 14 h. Festa que s'inclou dins els actes de la VIII Mostra de Comerç de Sant Quirze.
Es preveuen 6 zones diferenciades, delimitades amb tanques, per acollir les diferents activitats proposades:
- ZONA A: Zona destinada a la exposició estàtica de models d’avions i helicòpters i també d’altres aparells susceptibles d’enlairar-se.
- ZONA B: Zona destinada a l’exposició estàtica de vaixells navegables, delimitada per tanques. Estaran exposats sobre unes taules per tal de que - el públic pugui veure’ls detingudament. Aquesta zona està situada davant mateix del llac per tal de que els vaixells puguin ser posats a navegar al llarg de tot el matí.
- ZONA D: Zona destinada a pista d’aterratge i enlairament d’aeromodels. Aquets (tant avions com helicòpters), sortiran des de aquesta ubicació, que estarà totalment delimitada per tanques, i evolucionaran per sobre del llac i sobre la pròpia pista d’aterratge i mai no sobrevolaran les zones de públic, ni assoliran mes altura que la dels arbres del voltant. Les demostracions de vol es faran cada 30 minuts i duraran uns 10 – 12 minuts aproximadament. Queda pendent la autorització de l’espai aeri per part de les autoritats d’Aviació i l’aeroport de Sabadell.
- ZONA SC: Zona destinada al mon del slot (Scalextric). Delimitada per tanques, hi haurà un taulell de 4x5 metres amb una pista de curses d’escalextric. Al costat de la pista, entre les tanques que delimiten la zona A (avions) i la zona SC, hi haurà exposat un cotxe llegendari: un FERRARI F-348 real, de un soci del club i al seu voltant, una col·lecció de maquetes de diferents models d’aquesta prestigiosa marca.
- ZONA T: Zona destinada per al modelisme ferroviari, amb diferents models de trens tant de vapor com elèctrics a gran escala. També hi haurà un tren a escala reduïda per pujar el públic i fer un recorregut per al parc. Aquesta activitat es dura a terme amb la col·laboració de l’associació Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell.
- ZONA C: Hi haurà una carpa informativa en la que els membres del club, donarán informacions relatives a totes les activitats que realitza el club i també es podran fer nous associats.

Aeribalta.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada