diumenge, 5 de juny de 2011

El primer Vol en Autogir al Cercle Polar Àrtic.


Notes de prensa que ens arriben referides al transcurs de la gesta dels dos autogirs fins arribar al Cercle Polar Ártic.
Per llegir la notícia sencèra premeu sobre les icones de cada medi de comunicació:

HAN FET EL CIM!!!

Entreu a la notícia del diari on line Sportcartagena.es
Els autogirs han arribat al Cercle polar Àrtic, malgrat que les autoritats noruegues des de territori suec no els han donat permís per arribar-se fins al Cap Nord, punt de destí final que s’havien programat. Entreu a la notícia.

Premeu i obriu la notícia.
L'expedició del Club de Ultraligeros Getafe que protagonitza el "I Vol en Autogir Cercle Polar Àrtic 2011" va haver de regressar ahir, dilluns, a Getafe a causa de les inclemències meteorològiques i les tempestes, i tornarà a intentar la feta a partir de matí, dimecres.

Premeu i obriu la notícia.
Els dos autogirs de l'expedició del primer vol al cercle polar àrtic han retornat a Getafe, després de partir aquest diumenge d'aquesta Base Aèria, a causa de les inclemències del temps, principalment les tempestes.Obriu el PDF que dóna molta informació
Per avui diumenge dia 5 de juny del 2011, estava anunciada la sortida des de la Base Aèria de Getafe del "I Vol en Autogir al Cercle Polar Àrtic 2011", organitzat pel club d’Ultraligeros Getafe en col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat, amb el lema "Somnis de l'aire", amb la finalitat de commemorar els 100 anys de l'aviació a Getafe.

Concretament, s'enlairarien dos dels autogirs que té l’Aeroclub de Ultraligeros de Getafe, l’autogir ELA 07 EC-FQ8, pilotat per Bernardino Rodríguez i Juan Carlos Huelamo, i l’ELA 07 EC-EA9, pilotat per Fernando Roselló i Julián Amian.
Es tracta d’autogirs preparats per vols de llarga distancia. A més, comptaran amb quatre persones de recolzament a terra amb un vehicle dotat d'un remolc per a possibles avaries.

Serà un recorregut de més de 4.000 quilòmetres que passarà per França, Alemanya, Dinamarca Suècia i Noruega fins a arribar al Cap Nord, el punt més septentrional del continent. Es quedaran molt prop del pol, donat que de moment és impossible anar-se’n més enllà. La circumstància és que l'Àrtic és un casquet gelat, on no hi ha possibilitats de fer benzina i són entre 1.500 i 2.000 quilòmetres des de les últimes illes habitades”. Rodríguez lamenta quedar-se tan a prop d'arribar, però de moment es conforma amb arribar a el repte del Cap Nord.

-Les paraules en negreta i marró fosc,
com també les imatges, sons link que obren pàgines Web-

El president al costat d'un dels autogirs que participaran en la gesta.
Bernardino Rodríguez, president del Club d’Ultralleugers.

“El major problema pot ser la meteorologia”. La pluja impossibilita que el *autogiro pugui volar en condicions de seguretat. El vent, no obstant això, “ha de bufar molt fort perquè ens impedeixi realitzar l'etapa”. La tornada la realitzaran amb cotxe i aspiren arribar a Getafe al voltant del 25 de juny.

Veure el cartell de l'odissea
El projecte d'aquest viatge forma part dels actes que es desenvolupen aquest any amb motiu del centenari del primer vol entre la localitat francesa de Issy les Moulineaux i Getafe, conegut en la història com el primer Raid París-Madrid, que va tenir lloc el 26 de maig de 1911 pilotat amb èxit per Jules Vedrines.

Des d’Aeribalta.com els desitgem un gran èxit en culminar el vol fins el Cercle Polar Àrtic.

-Les paraules en negreta i marró fosc,
com també les imatges, sons link que obren pàgines Web-

FERNANDO ROSELLÓ VA REALITZAR UN VOL DIRECTE DES DE LA BASE DE ROTA FINS L'ILLA DE GRAN CANÀRIA AMB UN AUTOGIR.
S'enlairà a un quart de set del matí (06,15 hores.) del dimarts 23/06/2009) i va arribar sense novetat, cap a dos quarts i deu de tres, hora de Canàries (14.39 hores -15.39 hora peninsular espanyola), havent recorregut un total de 1.311 Qms. (Record Guinnes i FIA)

A les dues fotos de baix: En Fernando Roselló posant davant del seu autogir i a la següent imatge el mateix autogir amb el qual va efectuar el vol. Aquesta segona imatge procedeix del web periodístic de temes aeronàutics Aerotendencias.com.

Premeu amb el ratolí la imatge a fi d'engrandir-la.Premeu amb el ratolí la imatge a fi d'engrandir-la.
Composició i publicació:
Pere Ribalta i Puig
- Aeribalta.com

Seguir a Aeribalta en Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada