diumenge, 22 de maig de 2011

El Club Fournier International ens visita en el Camp de Vol de La Segarra.


        El Club Fournier es troba format per aviadors que volen amb els llegendaris motovelers, on el primer model fou dissenyat fa 50 anys per l'enginyer René Fournier, que en ocasió de la seva excursió al Marroc, sortiren de l'aeroport de Millau (LFCM) -Aeròdrom de Larzac, a Franca, a vent dinat del dia 22 de maig i s’arribaren al Camp de Vol de La Segarra ( 41°40'52.22"N - 1°24'39.84"E), al Castell de Santa Maria en el municipi de Sant Guim de Freixenet, a LLeida. El motiu de l'escala va ser el de fer benzina, per a continuar camí per fer nit a Castelló.


        El model de sobre, matriculat a alemanya, és el primer model monoplaça que en René Fournier va difondre pels constructors amateurs, que aquí es tracta del RF-4, i que igualment que el que encapçala aquesta ressenya, el RF-5 biplaça en tàndem, els interessats en construir-se’n un poden abastar els plànols que el Club Fournier facilita. El primer motoveler, el monoplaça, va volar per primera vegada el maig del 1960. El RF-10 que va volar per primera vegada el 1985actualment es troba construït baix llicència per Aeromot Aircraft a Brasil amb la denominació de: AMT-200S Super Ximangu.
        Les tres fotos han estat preses en el moment en què el grup de 13 aparells arribaven a l'aparcament del Camp de Vol de La Segarra.


-Premeu sobre les imatges amb el ratolí a fi d'engrandir-les-
-Les paraules en negreta i marró fosc son links que obren pàgines Web-

        Una vegada els aparells quedaren estacionats segons arribaren, un rera l'altre en la zona de l'aparcament, a continuació varen ser situats un al costat de l'altra a ambdues bandes de la pista. I els seus pilots, junt amb els acompanyants, varen fer un pica pica que els amfitrions havien preparat a fi que recuperessin forces després d’una mica més de tres hores de vol.        A la foto superior es mostra el panell de comandament d’un dels RF-5 participants a l'excursió.
        A les dues fotos inferiors, hi apareixen unes simpàtiques parelles amb els seus respectius motovelers, el de l'esquerra és un RF-5 i el de la dreta un RF-10. El pilot de l’esquerra s’esmerçava en parlar en idioma castellà, i bé que se’n sortia!


        A l'hora del repostatge el servei es trobava apunt i molt ben organitzat, per la qual cosa res va mancar i sí que les qualitats dels companys que es varen ficar diligentment a la feina varen demostrar molta eficàcia. A la dreta de la foto superior hi veiem en Jordi Gras, l'amfitrió i a la vegada organitzador de la rebuda dels Fournier i de tots els serveis al Camp.

        Acabada la tasca d’omplir els dipòsits de carburant, el grup francès, assessorat per en Jordi Gras, a la foto de l'esquerra, i l'aportació del president del Club Fournier en Michel LEBLANC (gesticulant el braç dret) a la foto de la dreta, va dur a terme el briefing per preparar la següent etapa fins Castelló. La sortida es va haver de dur a terme diligentment, donat que la meteorologia s'estava posant un tant impertinent. Els últims motovelers varen enlairar-se amb pluja.
        Aquesta és la llista rebuda des de l'organització amb l'ordre de les etapes que el grup del Club Fournier tenia projectades pel viatge.


-Premeu sobre les imatges amb el ratolí a fi d'engrandir-les-
-Les paraules en negreta i marró fosc son links que obren pàgines Web-

        Per acabar, heus ací una miscel·lània d'alguns dels models participants.
El fet que es vegin aerogeneradors a l'horitzó, no vol significar cap problema per l'activitat aèria, donat que el que es troba més a prop del Camp de Vol, més concretament a la capçalera de la pista "26", es localitza a dos quilòmetres i mig (2.500 mts.) de distancia.
         Veureu que algun model no es correspon amb els de Fournier, però això no és problema per pertànyer al Club Fouirnier International.


Reportatge i edició: Pere Ribalta i Puig

1 comentari:

  1. Nebot Jordi, és molt interessant i apassionant aquesta nova activitat que porteu en el Castell de Santa Maria, el meu poble natal.

    Seguiu com fins ara i MOLTA SORT!

    Rossend Gras Civit

    ResponElimina