divendres, 6 de maig de 2011

Aerosport 2011, IXXna. edició a Igualada-Òdena

Malgrat la ingrata meteorologia la fira ha donat prou de si en aquest dissabte dia 7 de maig d'enguany el qual descrivim.
Els stands dels expositors han estat atestats de públic interessant-se per les diferents ofertes de les novetats que cada empresa, o també institució, mostraven.

Un reguitzell de models, tant d'avions com també de motors i altres equipaments com son els equips glass cockpit, els quals mostren els avenços del sector mirant vers el futur de l'aeronàutica.

-Premeu sobre les imatges amb el ratolí a fi d'engrandir-les-
-Les paraules en negreta i marró fosc son links que obren pàgines Web-

Aquestes dues primeres fotos, captades per Santi Carbonell per encàrrec de l'Ajuntament d'Òdena el dissabte dia 7 de maig d'enguany, palessen l'atracció del públic pels temes de l'aviació.
Un model històric que ha atret les mirades del públic ha estat la rèplica del caça de la RAF, biplà de la primera guerra mundial, l'SE-5a en versió ULM biplaça construit molt acuradament per Tot Biplà.
A les botigues s'han vist quantitat d'ofertes de tota classe d'elements necessaris a l'activitat aèria. Per exemple, tenim les hèlix Woodcomp" i l'instrumental de més alt nivell tecnològic presentat perAeroplans Blausstand ple de gom a gom, i també la famosa Aeroteca
.


TECNAM, representat per Dedalus Aircraft, ha presentat tres dels seus més vistosos models: el nou P2008 del que també veiem el seu panell de comandament, model el qual va ser exposat al Saló Nàutic de Barcelona el proppassat 2010, l'àgil P2002 "Sierra" i el bimotor lleuger P2006T
.Distingit per la seva iniciativa inventiva, en Xavier Llobet, director d'Airbet, ha exposat els seus reconeguts autogirs junt amb l'Stol Savannah XL amb el qual instrueix els seus alumnes d'ULM.

Gent ben coneguda com ho son na Marliés Campí i l'Àngel Ibañez han estat contactant amb tots quins es trobaven interessats en els diferents temes als quals els competeixen. Ambdós dedicats als temes de l'aviació de muntanya des de Castejón de Sos al pirineu aragonès, i ell també com a president de la Federació Aèria Catalana.

A continuació, hi trobem les imatges de l'stand de Vol Rasant. A la imatge de l'esquerra, la Maria i la Cruz, en la imatge de la dreta, en Manel J., perseverants tots amb els seus temes. En aquesta ocasió han promocionat cursos de pilot d'ULM i també han anunciat una arrossada pel dissabte vinent dia 14 al camp de vol del Prat a Moià. Vegeu l'anterior arrossada del mes de novembre.
L'stand de l'Escola de Vol del Bages amb en Carles a la dreta de la foto que és el seu director i a la vegada professor de la mateixa.


AVIECOM empresa especialitzada en la construcció amateur
igualment va estar present al certamen.

L'EuroStar igualment hi va ser present representat per Mydair.-Premeu sobre les imatges amb el ratolí a fi d'engrandir-les-
-Les paraules en negreta i marró fosc son links que obren pàgines Web-


De Sabadell s'hi va desplaçar un "Katana" d'una nova escola de vol i aeroclub
situat a l'Aeroport de Sabadell.


Ela Aviación també va ser present al certamen amb els seus qualificats autogirs.El fabricant Ulltralight.cz ha presentat dos dels seus models,
un d'ala baixa i aquest, d'ala alta, denominat "Sirius".


A la foto de l'esquerra veiem a en Jordi Ribalta d'Aeribalta.com en el mostrador d'una empresa que ofereix magnífiques maquetes d'avions dins de l'stand de l'Aeroteca atès per una bonica i simpàtica noia. A la foto de la dreta, l'stand de Simucat dedicat al vol virtual. Que recentment ha organitzat una de les seves proves a El Prat de Llobregat.


El tot terreny "Savage"va mostrar les seves extraordinàries qualitats pel vol STOL i per tant, de muntanya.

L'escola de vol Deltacat.esva presentar el seu qualificat model.


A la foto de baix, un altre delta va estar a l'accessibilitat del públic, en aquest cas es tracta del model "Tanarg", però, desconeixem la seva procedència. Si volen, els propietaris podran remetre'ns les dades que ens plaurà afegir-les en aquest lloc.


Dos stands més dels que es pogueren trobar a la Fira d'Aerosport.


De la mateixa forma, els equips del vol simulat per l'entrenament de pilots avançats, vàren estar presents a la Fira d'Aerosport. Heus a cí l'OVO-04 que, fabricat a casa nostra, ha estat mostrat a l'AERO EXPO de Friedrichshafen 2011 i ara a Aerosport d'enguany.


Foto facilitada pel mateix fabricant
realitzada a l'AERO EXPO 2011 a Friedrichshafen.

Portal d'un ampli i qualitatiu ventall d'informació aeronáutica.

Veure més informació a Aerotendencias.com

Vols veure més fotos de l'esdeveniment? fes clic a veure més fotos Aerosport 2011

Reportatge de Pere ribalta i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada