diumenge, 1 de maig de 2011

ADAR rep la Creu de Sant Jordi lliurada per el President de la Generalitat de Catalunya el Molt Honorable Senyor n'Artur Mas i Gavarró.

L'Associació d’Aviadors de la República (A.D.A.R.), representada pel seu president d'ADAR, el veterà mecànic d'aviació republicà n'Antoni Vilella i Vallès, ha recollit de mans del President del Govern de Catalunya la Creu de Sant Jordi atorgada en reconeixement a la coratjosa lluita d’aquests militars en defensa de les llibertats democràtiques i en defensa de la 2ª República Espanyola. I per la contribució de l’entitat a la memòria històrica, amb la recopilació i difusió de materials sobre un col·lectiu que patí la repressió franquista, col·laborà amb les forces antifeixistes durant la Segona Guerra Mundial i suportà les conseqüències de l’exili.

Foto: Generalitat de Catalunya

N'Antoni Vilella, durant la guerra va col·laborar com a mecànic de motors dels caces russos Polikarpov I-15 -Xato- (Txaika), i del Polikarpov I-16 -Moska- (Pronunciació russa de Moskova, la capital russa). Fa pocs dies va participar en la presentació del film "Vuelo a Shangri-La" ("Vol a Xangri-Là", en Català:) celebrada en el Museu Històric de Catalunya, acte organitzat per l'associació ADAR junt amb Memorial Democràtic i l’Institut Català d’Antropologia (ICA).

Imatges ofertes per la Generalitat de Catalunya del lliurament de
la Creu de Sant Jordi a ADAR a mans del seu president n'Antoni Vilella i Vallès.
-Les paraules en negreta i marró fosc com també les imatges sons link-Aeribalta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada