dimarts, 29 de març de 2011

XXII Concentració d’ultralleugers al Camp de Vallmoll.

Després d’haver estat ajornada per dues vegades la concentració que obre el calendari anyal d’activitats, i organitzat per l'Aeri Club Alt Camp, finalment el proppassat dissabte 26 de març es portà a terme l’esperat primer esdeveniment, amb la precència de poc més de una trentena d'ultralleugers.

Vista parcial de l’aparcament d’avions a Vallmoll.


El dia començava amb una climatologia poc favorable per la concentració, doncs un banc de boira estava instal·lat sobre el camp ocupant una amplia àrea a tot el seu voltant. La pròpia situació atmosfèrica igualment comportava que el vent fos molt encalmat, pràcticament nul, i quan aquest es va presentar vingué des del Sud.


Un dels Tecnam Sierra del grup de Vol Rasant aterrant per la 16.

Entre tant, quan els organitzadors tot just s’havien posat a preparar l’encontre, amb el muntatge de les taules i altres elements com va ser la distribució del càtering, arribaren els primers participants els quals procedien de l’aeròdrom de Manresa. La pista en servei era la 34, sent emprada pel Tecnam P 2008, pilotada per Pedro Sánchez, el Dynamic pilotat per l’Antoni Muñóz acompanyant de Miquel Vila, l’Eaglet arribà pilotat per l’Albert Finestres, i com a colofó, l’A-22 pilotat per en Joan Tresserres. A punt de tocar dos quarts d’onze. El cap de poca estona, a l’interior del Club començaven a repartir l’esmorzar als pilots arribats. Les noies del club a la cuina no paraven de preparar la teca regada amb vi, i de postres, galetes i cafè. Bé, una meravella, això si que és cuidar-se be!. Mentre començaven aquest esmorzar arribava procedent de Castejon de Sos el President de la FAC, l’Àngel Ibáñez amb na Marlies Campí.

Un dels Tecnam P-92 envolant-s’ha a l’hora de tornar al seu camp.

Cap a les onze arribaven dos aparells més, un d’Alcolea de Cinca i un altre provinent de *Sesma, Navarra. La boira persistia i alguns aparells que es trobaven de camí vers Vallmoll decidiren donar mitja volta. Va ser a partir de les 12 que el temps va millorar i varen començar a arribar més aparells. En total aterraren a l’entorn d’uns 32 ultralleugers procedents de: Viladamat, Hostalric, Moià; El Prat, Castellar del Vallès, Igualada, Bellvei, més els esmentats de Manresa.

Les taules a l’hora de dinar.

L'excel·lent calçotada òbviament es va fer agradable i amb força xerinola com sempre que hi ha implicada una menjada entre pilots. Senyalar que entre els aparells participants només hi havia un pendular procedent d’Avinyonet i un GT-400, l’únic aparell de tub i tela. Després del dinar la direcció del Club concedí una sèrie de trofeus a diferents pilots per diversos motius. Poc desprès de l’àpat, el camp recuperà la vida frenètica d’un aeròdrom amb l’envol continuat dels aparells que un darrer l’altre retornaven als seus punts de destí a on, havent-se enlairat l’últim, el camp es va quedar en silenci enyoran tot aquell actiu brogit.

*Del camp de Sesma a Navarra, no havem trobat cap enllaç idoni a Internet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada