divendres, 11 de febrer de 2011

Efemèride. En els 101 anys del primer vol d’un avió al nostre país.

Va ser a la tarda del divendres dia 11 de febrer de l’any 1910, que un avió monoplà Blériot XI pilotat per en Julien Mamet, va esdevenir el primer en solcar el cel del nostre país, enlairant-se des de l'Hipòdrom de Cant Tunis (Casa Antunez) al peu de la muntanya de Montjuïc a Barcelona.

El pilot Julien Mamet dret damunt del Blériot XI posant amb un grup d’admiradors per la càmera fosca a l'Hipòdrom de Can Tunis. A la dreta de la imatge amb vestit clar, el propietari de l’avió, l’uruguaià senyor Mario García Cames.

Foren els dirigents de l’Asociación de Locomoción Aérea, Institució creada el desembre del 1908 per fomentar l’aeronàutica al nostre país, quins contractaren al propietari del Bleriot XI i a l’ensems el pilot, per viatjar en tren a Barcelona des de l’aeròdrom de la ciutat de Pau als Pirineus Atlàntics a França, per venir a protagonitzar aquesta extraordinària fita que va significar l’inici de la nostra aviació.

Quins puguin trobar-se interessats en saber més detalls sobre aquesta efemèride, premeu ací. Primeres volades a Can Tunis.

Foto: Arxiu Josep Llàcer Sallarès - Sabadell

Text i maquetació: Pere Ribalta i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada