dimecres, 12 de gener de 2011

Un caça MIG-15 Rus a Sant Gregori de Girona.

        Aquest caça MIG-15 "Fagot A", primera sèrie, es troba exposat dins el terreny que ocupa una empresa de la qual n’és gerent un consumat pilot esportiu gironí. Posterior a tota una sèrie d'imponderables administratius i altres estratagemes pels camins legals, finalment el referit pilot va aconseguir fer-se amb aquest exemplar històric, el qual el va restaurar per deixar-lo a punt de ser vist tal com es mostra en la imatge.


        El MIG-15 vist de front en què es pot apreciar l’objectiu de la càmera filmadora que és la protuberància que es veu, una mica vers l'esquerra de la imatge, dessobre de la boca d'entrada de l'aire, amb la qual els pilots registraven les imatges durant l’atac a fi de confirmar els abatiments enemics. Igualment, però, per la part de baix de l’entrada d’aire, al costat esquerra de la imatge s’hi veu el canó dels obusos que esclataven en perforar la massa de l’avió enemic, i en el mateix nivell al costat dret s'hi veu el canó de la metralladora.

        El Mikoyan-Gurevich MiG-15 (en rus: МиГ-15,) és un caça dissenyat pels rols de superioritat aèria i caçabombardeig de la Unió Soviètica. Els seus dissenyadors foren els enginyers: l’armeni Artem Ivànovich Mikoyàn i el rus Mijaíl Iòsifovich Gurèvich.
        De totes maneres el Mig 15 va néixer en molt bona part de la tecnologia capturada als alemanys durant la 2ª G.M. En repartir-se el país entre els aliats, on al bocí rus hi havia tecnologia aeronàutica junt amb els seus enginyers. El MiG-15 va combatre en nombrosos conflictes com fou en la guerra civil xinesa, la guerra de Corea (1950-1953), Hongria (1956), Mig Orient (1956, 1967), Iemen (1962-1967), xocs Xinesa-Taiwan, i altres. També els Finlandesos el varen construir amb materials millor qualificats i modificant-te'l, aconseguint un producte de molt millor qualitat.


                A la foto i d'esquerra a dreta: L'autor del reportatge, Pere Ribalta, El propietari del MIG-15, en Joan Salleras, i al seu costat un pilot llegendari, en Francesc Ortega Monasterio, a més germà de l'autor de la famosa Havanera "El meu avi".NOTA:
        Si us plau, en el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com, utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Agraïm la vostra confiança.

1 comentari:

  1. Me alegra que hayan personas que se preocupen en mantener estos aviones, Pere es loable tu fascinacion por los aviones.
    Muchas gracias!

    ResponElimina