divendres, 7 de gener de 2011

Casarrubios en primera línia de l'aviació esportiva.


Segons l’agència de notícies (EFE), la Conselleria d'Ordenació del Territori i Habitatge de Castella-la Manxa ha enviat al Ministeri de Foment el pla director de l'ampliació de l’aeròdrom de Casarrubios del Monte -Toledo, amb la finalitat d'obtenir la reserva de l'espai aeri per a començar a treballar en el desenvolupament del projecte. El conseller d'Ordenació del Territori i Habitatge, Julián Sánchez Pingarrón, ha explicat avui en roda de premsa que va remetre el pla director al Ministeri de Foment en els últims dies de desembre i que espera poder reunir-se en els pròxims dies amb representants d'aquest departament ministerial, d'AENA i d'Aviació Civil, per a presentar-los personalment el projecte.

L'objecte de la reunió és mostrar el suport a un projecte que està declarat de "interès regional" per part del mateix Govern regional, encara que és una iniciativa privada, perquè entén que és molt interessant "perquè Castella-la Manxa jugui un paper important en les comunicacions aeroportuàries", ha afegit. En aquest sentit, Sánchez Pingarrón ha destacat que l’aeròdrom de Casarrubios del Monte està tenint més de 100.000 operacions a l'any i que s'ha convertit en el primer aeròdrom d'Espanya d'aviació esportiva. També està sent una alternativa a altres aeròdroms que hi ha a Madrid per la seva facilitat d'ús, per les comoditats que dóna als usuaris de l'aviació esportiva o executiva, ha assenyalat. Sánchez Pingarrón ha indicat que el Pla Director ha de passar per una comissió que integren el Ministeri de Foment i el Ministeri de Defensa, en la qual es determinarà si afecta a la resta dels aeroports de Madrid i a les línies aèries.

El que es fa "és una reserva d'espai aeri, per així dir-lo", ha apuntat Sánchez Pingarrón, qui ha afegit que això és el que ha d'aconseguir el pla director: que Foment i Defensa autoritzin que quedi reservat l'espai aeri que necessita l’aeròdrom per a la seva ampliació. Ha precisat que aquesta reserva estableix els passadissos d'aproximació i d'entrada i sortida de vols, pel que l'informe favorable determina que l’aeròdrom pot operar sense interferir a cap altre.

Segons Sánchez Pingarrón, si s'aconsegueix l'informe favorable de la citada comissió es podria començar a treballar en el desenvolupament de les actuacions que contempla el projecte, que entre altres plantejaments propugna el desenvolupament industrial i la instal·lació d'empreses que és bàsic en el sector aeronàutic.Més informació de l'esdeveniment:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada