diumenge, 12 de desembre de 2010

Rellevant trobada d'spotters a El Prat

Gairebé tots els spotters de Barcelona s'han reunit avui al migdia en un restaurant del Prat de Llobregat (Barcelona), proper al nou hangar d'Iberia i situat en una gran parc, per a compartir experiències entorn a una taula que gairebé s’ha quedat petita per a acollir-los, i començar a evocar l'any 2010, ara que li queden pocs dies.
A Catalunya i Espanya s'ha generalitzat celebrar esmorzars col·lectius els dies abans de Nadal tant de grups afins com de persones vinculades pel seu treball diari i els negocis.

Els spotters de Barcelona no volien ser menys i ja l'any passat es va celebrar una primera trobada, al qual van assistir-hi 18 persones. Aquest any han estat 29, entre els quals per primera vegada figuren dues dames spotters: Cecilia Muriel i Encarni López Moreno, que van ser complimentades amb regals i aplaudiments de benvinguda a un col·lectiu que s'amplia i diversifica. També, es va reconèixer la labor desplegada aquest any per César Prieto, com el spotters més internacional, per la gran diversitat de països i aeroports visitats.

Doncs, el grup de spotters de Barcelona compta amb veterans com Adolfo Malet i Jordi Rull, però també amb joves com Marc Burgueros, que amb 16 anys ja edita el seu propi Blog aeronàutic, www.aerobarcelona.com. Mereix ser subratllat el fet que no ha faltat gairebé ningú a aquesta cita, prova que el col·lectiu està molt actiu i amb bones perspectives per a 2011.
Àdhuc, la trobada ha comptat amb l'agradable presència del veterà Tomás Cologan «Calco7», de Tenerife, membre de Canary Islands Spotting, entitat legalment constituïda que agrupa a més de 40 spotters de Canàries, illes a on l'afició està molt arrelada.

Durant l'esmorzar de germanor s'ha repartit als assistents una xapa amb el lema «Spotters Barcelona - El Prat» i s'han sortejat dues joguines aeronàutiques. A l'inici de la trobada es va repartir un foli en el qual els assistents van apuntar suggeriments, que després van donar motiu a debatre i intercanviar informacions diverses en un ambient distès, i fins i tot es van emparaular propostes de compravenda de material fotogràfic.


Coneguts i reconeguts

Els spotters de Barcelona porten diversos anys guanyant-se un cert reconeixement institucional. La construcció del mirador d'avions en El Prat en 2008, en terrenys del municipi on molts veïns caminen i fan esport, en un entorn natural del tot gratificant -zona verda, carril bici, horts, el delta del Llobregat, la platja, etc-, ha servit per a aportar qualitat a les fotos dels spotters i ser un punt de trobada de referència.
Molt recentment, la visita a Barcelona de l'A380 de Lufthansa a principis d'octubre, va contar amb invitacions per a una vintena de spotters perquè accedissin a fotografiar l'interior de l'avió, una gentilesa de la companyia alemanya i de la direcció de l'Aeroport de Barcelona, la qual cosa va possibilitar que per uns minuts compartissin un espai tan especial, periodistes professionals i spotters apassionats pels avions i la fotografia aeronàutica.

A nivell mediàtic, comencen ja a estar superats els reportatges de les diverses televisions divulgant la seva existència i les claus del hobby. Alguns mitjans donen un pas endavant i se les enginyen per a avançar en aquest tema i, encara que sigui anecdòtic, comencen a veure's notícies del sector aeronàutic en les quals de forma col·lateral l’spotters apareix, encara que sigui de gairell, per a convertir-se en testimoni de l'esdevenir del sector.

Així, amb motiu de la vaga de controladors aeris els dies 3 i 4 de desembre, la televisió de Catalunya TV3 va emetre el dia 4 un reportatge il·lustrant el col·lapse aeri a través d'un avorrint Marc Burgueros que, des del mirador del Prat explicava que l'única cosa que captava aquell matí solament eren les comunicacions ràdio d'algun avió que rodava per la pista. I és que, allà a on un avió es mogui o estigui desocupat, ja no és estrany veure a un spotter amb la seva càmera a punt, per la qual, més tard ens mostrarà les seves noves fotos per internet.

Text, fotos i edició: José Fernández
Director d'AeroTendencias.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada