dilluns, 20 de desembre de 2010

Festivitat de la Patrona de l’Aviació a l’Aeroport de Sabadell.

L’Aero Club Barcelona – Sabadell i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya han organitzat la festa anual de portes obertes en ocasió de la celebració de la patrona. On les autoritats d’AENA de l'Aeroport sabadellenc han recolzat el desenvolupament de la festa.


Les aeronaus han estat exposades a l’abast del públic que així les ha pogut admirar de ben a prop. En aquesta mostra hi ha participat tant l’ACBS com igualment la FPAC amb les seves respectives aeronaus, l’aeroclub amb les seves modernes avionetes a la plataforma R2 i la Fundació PAC amb les històriques davant del seu hangar a la plataforma R1, i també hi han participat empreses privades tant d’escola com els models que comercialitzen. Una empresa que ofereix un magnífic simulador de vol ha instal·lat la seva cabina a la qual els visitants han pogut realitzar vols virtuals.


mmmm mmmm mmmmmm mmmmmm

Per la seva part, l’aeroclub va organitzar un concurs d’enlairades i d’aterratges de precisió per avionetes, heus ací que una colla d’elles no es trobaven a l’àrea de l’exposició, doncs volaven. Els àrbitres - controladors anotaren la distància que recorreran les avionetes per envolar-se i la precisió en els seus aterratges, maniobra que consisteix en fer tocar les rodes de l’aeronau sobre una línia pintada al terra situada a la capçalera de la pista. Un concurs adequat a la configuració de l’helicòpter va estar també convocat per a pilots d’aquesta especialitat. El premi en ambdues classes de prova ha consistit en una hora de vol amb el mateix aparell amb el qual han participat.


L’AVIACIÓ HISTÒRICA, LES VELLES GLÒRIES

La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya va efectuar el tradicional carrusel mensual -al tercer diumenge de cada mes- ha on va exhibir algunes de les seves joies de l’aviació d’antany que les manté en estat vol. El parc d’avions de la Fundació PAC compte amb una trentena d’avions antics.
Per ordre varen anar sortint del seu respectiu aparcament vers la pista per enlairar-se i dur a terme el carrusel.

En les dues fotos superiors i d'esquerra a dreta: La Zlin Z526 i la Bücker 131 Jungmann.

En les dues fotos inferiors i d'esquerra a dreta: La Cessna 170 A i B i el North American T-6 Texan
Comandat per Daniel Ventura González, l'Antonov An-2R SP-ALG és a punt de posar en marxa el seu potent motor per no perdre la tanda al carrusel.

El Mac Donell Douglas F4 Phantom II restaurat per membres del FPAC.

DE L’AEROMODELISME LOCAL I VEÍ

Dues entitats d’aeromodelisme, una establerta a Sant Quirze del Vallès i l’altre a Sabadell, han organitzat una mostra de models reduïts d’avions junt amb un helicòpter.

Un aeromodel de generoses dimensions ha estat igualment exposat.


El Pitts Special gran i el petit al seu costat, dues formes parelles d’entendre l’aeronàutica. L’aeromodel, que vola excel·lentment, ha estat construït per Josep Ribé i Arisa de Sant Quirze del Vallès. Ambdós aparells sons irremeiablement parents, doncs es pot observar de com el petit es diu igual que el major: EC-FRB i han estat decorats amb una iconografia parella.

L’aviació femenina del nostre aeroclub assegura el seu futur amb aquestes tres simpàtiques nenes, filles d’un pilot amic, que en veure el reduït Pitts, amb les seves dolces mans literalment “mesuraren” el perfil del seductor aeromodel. Per darrere de les nenes s’hi troba l’aeromodelista Carles Viñals i Cardona, de Sant Quirze del Vallès, furgant en la seva càmera fotogràfica, el qual, junt amb els germans Alonso de Sabadell, va dur a terme la feina que ha representat organitzar l’exposició d'aeromodelisme.


EL VOL VIRTUAL A LA SALA CANUDAS

Els membres d’Aviadores Virtuales Asociados s’instal·laren a la Sala Canudes de l’Aeroport a on efectuaren una demostració de les possibilitats d’aquesta classe de vol que tant ajuda als pilots a aprendre de navegació aèria.

El grup d’aviadors virtuals dugueren a terme la seva activitat a
la Sala Canudes durant tot el matí.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

LA METEOROLOGIA I EL SEU HOME

A la tarda d’aquesta jornada, el veterà, i a la vegada prestigiós meteoròleg, en José María Barrachina va dur a terme a la Sala Canudas una conferència al respecte de les noves tècniques sobre la predicció del temps, titulada “Avenç de la meteorologia”. L’orador va ser presentat per Llorenç Sagarra i Esteve membre de la Junta Directiva de l’Aero Club Barcelona - Sabadell.

mmm

Fou Llorenç Sagarra, membre de la junat directiva de l'Aero Club Barcelona-Sabadell, qui va presentar el meteoròleg J. M. Barrachina.

Posterior a una adequada introducció referit al fet del fenomen meteorològic en la història més antiga que es coneix esquematitzada de manera científica, -segons Barrachina, Grècia va ser-ne bressol-, el conferenciant es va referir als models numèrics, tema principal de la seva exposició.LA MAINADA TAMBÉ VA PARTICIPAR

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Un simpàtic concurs de dibuix i puntura infantil ha estat convocat a la sala de socis de l’aeroclub. Els autors van orientar les seves obres vers imatges les quals, d’una forma o altra, incloïen aspectes aeronàutics.


LA TECNOLOGIA VIRTUAL IGUALMENT HI VA SER PRESENT

També l’empresa “SIMVOL-04” dedicada a
la construcció de
simuladors de vol va presentar el seu disseny.


mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Text, Fotos, Maquetació i Edició :
Pere Ribalta i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada