diumenge, 5 de desembre de 2010

24 hores més tard

Passades les 24h des de la primera edició de la vaga desproporcionada dels controladors aeris, tots o quasi bé tots son al seu lloc de treball, i la normalització és la tònica dominant a l'espai aeri del territori espanyol.


Proppassades les 13:00h del 04 de Desembre, el govern central del país decreta l'estat d'emergència, una situació si menys no insòlita en una democràcia jove com la nostra.

El que molts no sabíem és el que significa aquesta situació d'estat, el fet és que hi ha al país espanyol tres graus d'estat, el 1er és el que ens trobem en aquests moments, el 2on és l'estat d'excepció i el tercer és l'estat de setge. Cada un d'ells és en la seva descripció una davallada dels drets de les institucions i qui les representen, en substitució dels militars, quins entren a dominar la situació.
Sembla ser, però, que aquesta acció ha tingut un efecte positiu per mantenir la governabilitat del tràfic aeri en el país, i que encara durarà uns 15 dies més per tal de restablir l'ordre del moviment aeronàutic en la seva totalitat i mantenir-lo.

Tot i així cal mantenir oberta la possibilitat de defensa dels controladors, que tant mateix son grans profesionals que contribueixen de forma significativa a la seguretat aèria, i afegir volem, en destacar la extrema dificultat que la seva feina els crea, sent habitual l'estrés i/o en la seva consecuència un estat de ansietat en permanéncia constant.

Us deixo un linck on ells, els controladors, en fan una extensa explicació del perqué han arribat a una exagerada manifestació. http://www.controladoresaereos.org/?p=6790

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada