dilluns, 1 de novembre de 2010

VLJ, continua la generació

Piper acaba de presentar el seu darrer avió, un petit jet que vol fer-se un lloc amb una competència difícil de superar.

Els nous VLJ ja fa uns 4 anys que donen servei als clients d'AeriTaxis d’un poder adquisitiu de mig a alt nivell, avions amb un radi d’acció que pot arribar als 2.000 kms, i amb una velocitat de creuer propera els dels grans transports comercials. També recordem com l'Eclipse 500 va fer la seva entrada triomfal amb un ambiciós projecte com era TaxiJet, llastimosament aquesta proposta es troba actualment en “standby”. El mateix model, però, es troba donant servei a JetReady. Moltes unitats del Citation Mustang de Cessna ja fa temps que volen, Honda està ultimant les certificacions del seu HondaJet, Cirrus per la seva part es troba realitzant els lliuraments del seu Vision, igualment com ho està efectuant el D-Jet de Diamont Aircraft. Tots ells sons magnífics jets, i ja tant sols es qüestió de saber quin és el que s'ajusta millor a les necessitats de cada empresa.

Cirrus Vision FS50

Diamont D-Jet

Honda Jet

Cesnna Citation Mustang

Eclipse 500

Encara que el Jet Altaire es capaç de fer 2.407 km de distancia (1.300 nm), a 667 km/h (360 ktas), amb un sol motor Williams International FJ44-3AP Turbofan.Els VLJ, son aeronaus capaces de fer el take-of i el Land, en menys de 1.000 mts de pista, quasi bé tots poden transportar de tres a quatre passatgers, les aviòniques son Glass cockpit, amb panells espectaculars. Son el futur del taxi aeri de mig-llarc abast.

JR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada