dimecres, 13 d’octubre de 2010

Més de 150 tones de pes

Aquest és el pes màxim que podrà transportar el Sky Lifter, un aerostàtic revolucionari, el Zeppelin del segle XXI.


Aquest sistema revolucionarà el transport de mercaderies pesades aèries, el turisme aeri, les ajudes humanitàries i fins hi tot el concepte de moviments de tropes dels exèrcits.


Així com els helicòpters tenen uns màxims de càrrega que segons cada model va des dels 1.000 kg fins la vintena de tones, el Sky Lifter pot arribar a les 150 tones. Quinze vegades més. Transportant qualsevol material a indrets inaccessibles, a distàncies molt llunyanes o aturar-se per exemple al mig d’un desert o una selva.

El turisme aeri és una de les premisses de la nostra societat i necessita solucions un tant revolucionàries, aquest nou medi de transport obre una innovadora manera de fer turisme, de tal envergadura que pot transportar un hotel, amb una autosuficiència d'uns 10 dies i una capacitat per a 80 persones. Aquest model el fabricant l'anomena trekker. Idea aquesta que en genera de noves, com per exemple que l'hotel el pot dipositar a qualsevol lloc inhòspit per passar-hi uns dies, permetent també realitzar creuers aeris, tal i com els fan els vaixells transatlàntics que travessen els oceans. Aquesta nova forma solament travessaria els cels.


Degut a les seves característiques, el Sky Lifter pot donar una cobertura sempre somniada pels Governs i les ONG's, doncs si s'escau l'ajuda humanitària a algun indret d'accés d'extrema dificultat tant terrestre com marítima, o que tant sols permet l'accés aeri, i és de menester un hospital ben preparat o inclús l'evacuació immediata de molta gent, la tal revolucionària idea pot donar aquesta cobertura tant imprescindible.


El Sky Lifter, és un aeròstat tripulat per dos pilots, tot i que permet ser governat per un de sol. Actualment pot recórrer fins una de distància de 2.000 kms, a una velocitat de creuer de 45 knots (83kms/h), un cop amarrat suporta vents de 80 knots (143 kms/h). És extraordinàriament respectuós amb el medi ambient, els motors que a mode de dirigible té instal·lats dins del “bolet” consumeixen un mínim de carburant, i per sobre la seva cúpula hi ha instal·lades plaques fotovoltàiques que emmagatzemen l'electricitat que s’utilitza per l'aviònica i el consum general. És capaç d'operar en entorns atmosfèricament adversos i suporta temperatures extremes, on la humitat i la sequedat no l’afecta.


Destaquem que totes les imatges fixes son extretes del web site Sky Lifter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada