diumenge, 24 d’octubre de 2010

Els viatges turístics a l'espai son a prop.

L'aeroport espacial del futur està sent construint en el cor del desert de l’Estat de Nou Mèxic (EEUU) per l'empresa Virgin Galactic
Les perspectives turístiques per a complir el somni de viatjar a l’espai a l’entorn de la curvatura de la Terra és molt a prop.


El primer aeroport privat i la pista d’envolament, del qual s’enlairarà vers el 2012 el porta naus amb la nau SpaceShipTwo acoblada portant els astreturistes, ha estat inaugurat aquests dies.

La nau té capacitat per a sis passatgers i dos pilots, la qual es desprendrà de l’avió portador des de gran alçària per efectuar el vol suborbital a una distancia màxima de la Terra de 110 quilòmetres, que és fins a on la propulsaran els coets que porta incorporats. Durant l’experiència especial es podrà contemplar l'extraordinària bellesa de la faç de la Terra amb el color blau de l’atmosfera, en un trajecte on el passatge experimentarà per primera vegada un viatge d’una quietud absoluta a més de l’impressionant sensació d’uns quants minuts d’apesantor per la manca de gravetat. Els vols suborbitals de la nau, duraran unes dues hores i mitja. L’SpaceShipTwo retornarà a terra tot efectuant un planeig controlat, una vegada hagi entrat en l’atmosfera, tal com ho han vingut realitzant les naus llançadora de la NASA en la seva tornada a la Terra.

Vídeo del vol simulat, amb interessants imatges com les gaudiran els viatgers de l'astronau.El viatge costarà 200.000 dòlars (uns 144.000 euros) i ja hi ha llista d'espera. 370, son els valents passatgers que han reservat el seu seient, d’entre elles, 12 conciutadans nostres.

Per adquirir un d’aquests passatges, als interessats se'ls requereix un acceptable estat de salut física, exceptuant algunes petites dolences. Els espirants a viatgers deuran de fer una estada prèvia a la seva sortida d’uns quatre dies, doncs se'ls impartirà un curset de preparació amb conceptes i capacitacions com si fossin astronautes.

L’edifici de la terminal que ha d’acollir els passatgers estarà acabat el 2011, que costarà 140 milions d'euros, i es troba basat en un criteri completament ecològic, dissenyat per l’arquitecte Norman Foster, autor d’una bona colla d’obres en territori espanyol i en tot el món. Guardonat amb el Premi Príncep d'Asturias de las Arts 2009.

Enllaç on podeu seguir la evolució en la construcció de l'Aeroport espaial Spaceport


Pere Ribalta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada