dissabte, 30 d’octubre de 2010

El futur autogir de Boeing


Boeing conjuntament amb DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) Projecten un helicòpter-avió, que podria marcar un abans i un després, tant en l'aviació comercial com en l'aviació militar.

DARPA és una empresa dissenyada per mantenir i millorar la capacitat tecnològica, en defensa dels interessos dels EEUU, invertint en la defensa nacional finançant la recerca i el desenvolupament de tecnologies, no tant sols de l'entorn militar si no també de la manera de viure.

Els primers esforços en què DARPA va participà al desenvolupament de la Força Aèria, va ser en el F-117 de combat tàctic (Stealth Fighter). En l'operació tempesta del desert.
Així doncs, Boeing es troba desenvolupant un helicòpter-avió, que damunt del paper (en aquest cas per ordinador) ofereix possibilitats que volarà. L'objectiu és crear un avió que sigui capaç d'arribar a una velocitat de creuer semblant al d'un jet, podent aterrar en vertical com un helicòpter.

A l'any 2008, es va provar un prototip que va ser batejat com, disc rotor CSAR, assolint una velocitat màxima de 660 km/h, fet significatiu donat que no hi cap helicòpter que aconseguèixi una velocitat tant elevada.


JR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada