divendres, 15 d’octubre de 2010

Conferència del centenari del primer vol a Barcelona.

El proppassat dijous, 14 d’octubre, representants de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya van dur a terme una conferència referida al centenari del primer vol controlat efectuat pel pilot francès Julien Mamet a la península Ibèrica, fita la qual va esdevenir a l’hipòdrom de Can Tunis a Barcelona, un divendres 11 de febrer del 1910.
Encertadament, el lloc escollit per aquesta xerrada va ser la sala polivalent de la Biblioteca Candel, (Zona Franca - Barcelona) coincident amb l’indret a on s’hi trobava antany l’històric hipòdrom, prop del peu de la muntanya de Montjuïc.

Mostrant una ben dotada presentació gràfica, l’orador Enric Pallarès, especialista en l’aviació històrica de casa nostra, va anar desgranant tots els moments els quals constituïren la tal encomiable gesta.

Instantània que mostra l’orador Enric Pallarès i a la seva dreta en Jordi Rull que va efectuar la presentació del conferenciant.


El conferenciant Enric Pallarès en els moments que es referia a la prova de vol realitzada a Paterna el 1909, de l’avió dissenyat i construït a Barcelona pels enginyers Gaspar Brunet i el seu alumne valencià senyor Joan Olivert propietari de l’aparell.

D’esquerra a dreta: El conferenciant Enric Pallarès, el veterà pilot Remy Vincent, fill del que fou membre de la junta de l’Aero Club Barcelona Sabadell, en Jean Pierre Vincent, la senyora Anna Maria Dunjó, filla de mecànic de l’aviació republicana i la senyora Concepció Faus esposa del pilot, i autor de les fotos d’aquesta notícia, Pere Ribalta, durant el vernissatge oferit als presents acabada la conferència.

Imatge del plafó que es trobava situat a la porta d’entrada a l’auditori.

Per quins puguin estar interessants en saber de la fita històrica referida al primer vol a Barcelona, trobaran una amplia informació a:


P.R. i J.R.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada