dimecres, 22 de setembre de 2010

Aeromodelisme

Una modalitat a petita escala de les reproduccions més emblemàtiques de l'aviació.

Les construccions amateurs representen els principis bàsics de coneixement per l'autèntic aficionat a volar, molts hem començat fent maquetes a escala 1,72, i amb el pas del temps amb aeromodels de més baixa escala fins arribar als autèntics avions que pilotant-los ens transporten pels aires allà a on volem anar.

Aquestes construccions son una autèntica obra d'art, ja que els qui les duen a terme necessiten moltíssimes hores de dedicació, sent tot un enginy en l'art manual. Però no només existeix la dificultat de construir-los, si no també consisteix en pilotar-los, ja que no és igual fer maniobres des d’una cabina real que controlar el vol dels aeromodels des de terra, que exigeix una entretinguda especialització amb un alt grau de dificultat, amb el cost que representa donades les trencades que s’originen en l’aprenentatge.

Actualment, l’aeromodelisme s’ha anat especialitzant amb la construcció de grans maquetes volants, vertaderes aeronaus quasi tan grans com alguns ultralleugers i de vegades més.

Vegeu, doncs com aconsegueixen fer volar aquestes reproduccions d’avions prou famosos de la història de l'aviació. Fixeu-vos com el timó de direcció de l'aeromodel del famós bombarder Boeing B-29 que es veu al vídeo, té una alçada aproximada de 1,75 mts. Modalitat, aquesta, de les reproduccions a petita escala dedicada a la construcció dels models més emblemàtics de l'aviació.


Tot i que els motors d'hèlix son els més utilitzats en l'aeromodelisme, no és de menys prear la capacitat imaginativa dels aeromodelistes avançats que arriben a construir petits motors de turbina a reacció a escala que funcionen igualment com els grans.
En aquest cas podem veure una maqueta del mític Concorde.


Hi ha qui cuida tota classe de detalls, decorant la maqueta fins la més petita expressió, donant-li l’aspecte dels temps pretèrits.


JR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada