divendres, 27 d’agost de 2010

Vol 1549 US Airways

L'Airbus A320 va emprendre el vol a les 15:11 (14:11 zulu) del 15 de Gener del 2009 des de l'Aeroport de La Guardia (OACI: KLGA) a Nova York, amb el seu primer destí a l'Aeroport internacional de Charlotte OACI: KCLT) a Carolina del Nort.

Amb 150 passatgers i 5 tripulants a bord, l'A320 s'enlairava sense cap incidència, tal i com és habitual, però després d'uns minuts guanyant alçada un estol d'ànecs i d'altres aus, van impactar al fuselatge introduint-se dins les turbines dels motors de l’A320 a on quedaren literalment triturades, causant danys de tal consideració als motors que el vol va resultar irrealitzable.


L'experiència, l'habilitat i el temperament mes aviat fred del pilot Chesley Sullenberger, van permetre que l’aeronau aconseguís amarar en el riu Hudson, a la baia de Manhattan, amb una temperatura de l'aire que rondava els -6Cº. Casualitats de la vida, enfront de l'Intrepit Museum. (vegeu web cam)


La notícia i les imatges varen donar la volta al món, ja que era la primera vagada en la historia de l'aeronàutica que un accident d’aquesta naturalesa acabés solament amb 78 ferits lleus, i no s’hagués de lamentar cap pèrdua en vides humanes. Per aquesta causa fou condecorada tota la tripulació per mèrits en les tasques de salvament dels passatgers. Cal afegir-hi que gracies a la col·laboració dels Ferris i vaixells remolcadors que es trobaven a la zona, varen ser determinats per l’excepcional èxit del salvament.

Ara podeu veure una reproducció virtual del procés en què es van produir els esdeveniments.JR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada