dimecres, 11 d’agost de 2010

Sort de la caixa negra

El proppassat dia 19 de Juliol, el Dr David Warren va deixar orfe
la "caixa negra" (Black Box Flight Recorder)


El científic Dr. David Warren va nàixer el 1925 a l'Illa de Groote Eylandt al nord d'Austràlia.
A l'any 1934 va viure en les seves carns la pèrdua del seu pare en "accident" d'aviació, El pare del Dr. el Sr.Warren, volava en el De Havilland Hobart Miss 86 i per causes desconegudes, el De Havilland es precipità al vuit, a l'Estret de Bass al sud del continent.

Tres anys després d'investigar l'accident d'un Comet, (el primer avió de passatgers a reacció, construit per De Havilland) produït el 1953, i en la necessitat de descobrir que passa a la cabina del pilot en un accident d'aviació, va crear la famosa caixa negra. Però els principis d'aquest invent no van ser fàcils ja que el govern Australià el va considerar una bajanada, però la fortuna va fer que un funcionari aeronàutic de nacionalitat Britànica conegués l'invent, i aquest va fer que el Dr. Warren aconseguís els fons per començar a produir i distribuir tal ingeni.


Passats els anys no es pot concebre la idea que un avió comercial no tingui la famosa caixa negra, la que enregistra tot el que passa allí dins, les converses entre el Comandant i el CoPilot, amb la torre de control, amb les hostesses, fins i tot els processos efectuats en la aviònica de l'aparell.

Tant va ser de gravíssim l'error per part del Departament de Defensa Autralià, que per resoldre l'error, a l'any 1960 va fer una llei a fi que els avions de les companyies Australianes quedessin obligats a instal·lar la caixa negra.
A l'any 2002, el Dr. Warren fou condecorat amb la distinció civil de més rellevància al continent Australià, l'Ordre d'Austràlia, i la companyia aèria Qantas va batejar al 2008 un Airbus A380 amb el seu nom.

JR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada