dilluns, 12 de juliol de 2010

L'Ajuntament denuncia el soroll d'uns avions que Aena no identifica

El so dels motors va alertar dimarts de matinada els veïns

L'ens gestor de l'aeroport de Reus
diu que no hi va haver cap aterratge a aquella hora
Situació gairebé surrealista a l'espai aeri de Constantí, al Tarragonès. Els veïns del municipi, que conviuen al seu terme amb l'aeroport de Reus, es van despertar dimarts passat alertats pel fort soroll provocat pel motor d'uns avions que volaven per damunt de casa seva de matinada.
L'alerta va anar seguida d'una queixa formal de l'Ajuntament, que va tornar a lamentar que el municipi tan sols rebi la part dolenta de la infraestructura i, en canvi, no rebi cap compensació. Però després de la queixa ha vingut la perplexitat, i és que encara que l'alcalde de Constantí, Josep Maria Sabaté (ERC), vinculava els sorolls amb l'aterratge de dos avions a l'aeroport reusenc, les dades d'Aena ho contradiuen.

Segons fonts de l'ens gestor de la infraestructura, en aquella hora no hi va haver «cap vol comercial que fes un aterratge o enlairament» a la pista de Reus. Per tant, segons les mateixes fonts, l'alerta dels veïns devia ser provocada per algun avió que està fora del control d'Aena, i que pot anar des d'un aparell que estigués fent un vol de proves o fins i tot una aeronau militar que en aquell moment estigués sobrevolant la zona.


L'alcalde, per la seva banda, s'ha adreçat tant a la direcció de l'aeroport de Reus com a la direcció general de Ports i Aeroports de la Generalitat per reclamar explicacions formals després de «l'ensurt i confusió» provocats entre els veïns de la població.
Constanti - Azahara Palomares


Avui + El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada