dimarts, 8 de juny de 2010

Paracaigudes balístic, un airbag per avions.No cal advertir que és imprescindible gaudir d'un vol segur, i tots sabem que l'avió és el medi de transport amb més garanties de seguretat que hi ha a la capa del cel. Però no tot és previsible, en ocasions les situacions més inhòspites poden aparèixer sobtadament, moments en què el pilot deurà d’efectuar una enèrgica maniobra d’emergència. És, però que en casos com en del Cirrus SR-20 de la fotografia, un dels models que ha adoptat un enginyós element de seguretat, que fent un vol de prova sobre territori de l’Estat de Minnesota als Estats Units, imitant una emergència per congelació dels mecanismes que no li permeten continuar el vol, el pilot efectua l’obertura del paracaigudes balístic d’emergència instal·lat a l’avió. Una magnífica solució per salvar la vida dels ocupants de l'aparell i la seva pròpia.

Uns exemples de la maniobra referida la trobarem al següent link de vídeo: Ballistic Chute Deployment – que amb imatges reals de tres diferents emergències, la segona i la tercera es tracten d’una prova obligada per la normativa aeronàutica Americana, a on el pilot imita una emergència d’aquest tipus. En canvi, en les primeres seqüències del vídeo, podrem veure una situació autèntica d’extrem compromís, on el pilot es veu obligat a obrir el paracaigudes d’emergència instal·lat en el seu aparell, salvant així, la seva integritat física i en part l’aparell.

La incidència es produeix a causa que una avioneta remolcadora de velers, que amb el cable penjant acaba de deixar un planador a l’aire, contràriament a la normativa, el pilot pren alçada i s’enfila amunt tot passant pel davant d’un ultralleuger, que volava per aquell indret i no per sota de qualsevol tràfic aeri que trobi al seu pas. En la qual maniobra el cable s’enganxa amb l’ultralleuger que li arriba a parar el motor, doncs el cable s’enrotlla a l’hèlix i el pilot es veu obligat a emprar el paracaigudes d’emergència. Vegeu-ho.

Veure video: Feu clic aquí


JR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada