dimecres, 30 de juny de 2010

Focke-Wulf FW 190

El Focke-Wulf Fw 190 fou bategat com el Würger (L'estrangulador), fou un caça Alemany de la Segona Güerra Mundial, disenyat per Kurt Tank a finals dels anys 30 del segle passat.

Foto extreta de
Aiplane-pictures.net

El Focke-Wulf Fw 190 fou bategat com el Würger (L'estrangulador), fou un caça Alemany de la Segona Güerra Mundial, disenyat per Kurt Tank a finals dels anys 30 del segle passat.

Aquest avió monoplaça era propolsat per un motor radial, i va ser l'últim caça de pisto produït en massa al entrar en acció en la guerra, arribant-es a produir-ne mes de 20.000 unitats.

El Fw 190 era un aeroplà molt apreciat pels seus pilots, i desde el primer combat al 1941, va demostrar rapidament que era superior en molts aspectes, a la resta de la flota Alemanya, excepte per un problema en el radi de gir, a més a més es va veure reduit en el seu rendiment, degut a la deficiencia del rendiment, que es generaba al seuperar els 22.200 peus, aixó li complicaba la maniobrabilitat per intercedir a gran alçada, però aquestes dificultats van ser superades al millorar el motor dels models superiors, assolint així les capacitats en les funcions de cassabombarder, avió d'atac, caça d'escolta, encara que en el vol nocturn no es va acabar de fer prou fort.

Ara fa pocs dies, el 12 de Juny del 2010 una màquina Fw 190 recuperada i en pràctiques de vol va patir un ensurt, a causa d'una aturada suptada del motor (Xinès) i el pilot es va veure obligat a ameritzar fron les costes Franceses, més concretament a la Bahia de Hyeres. Però gracies a la baixa velocitat i a la pericia del pilot l'amartge va ser suau, i el pilot en va sortir il·lès, sent recollit per un JetSky, ja que l'amaratge es produir a 50mts de la platge i l'aparell ara descansa a tres metres de profuditat.
Fotos sortides de
Master194.com

En aquets videos podeu fer un seguiment de la primera sortida de l'hagar despres de preparar-lo, per fer les proves previes al vol.

I tot seguit podeu visualitzar unes excivisions de aquest i d'altres models de l'època.


JR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada